Як відрізнити підроблену запчастину автомобіля від справжньої, якщо зовні вони однакові

Попит народжує пропозицію, а пропозиція далеко не завжди складається з якісної продукції. Одна з актуальних проблем сьогодення – безліч неякісних запчастин і дешевих підробок.

Як же у всьому цьому розібратися, якщо зовні запчастини не відрізняються?

Навіть досвідчений автомеханік далеко не завжди зможе відрізнити деталь, зроблену офіційним виробником від підробки. Що вже говорити про простих автомобілістів, які відправляються на ринок тільки тоді, коли в черговий раз з’являється необхідність зайнятися ремонтом своєї машини. Значна частина контрафактної продукції сьогодні робиться в країнах Азії.

Сучасне виробниче обладнання дозволяє не просто робити дуже схожі на оригінал запчастини. Сучасна «підвальна» техніка може виготовляти деталі, які зовні дуже часто виглядають солідніше і акуратніше за оригінал. Само собою, це зовсім не означає, що контрафакт буде також довго і добре працювати. В першу чергу тому, що матеріали, вибрані для його виробництва, далеко не завжди відповідають не лише вимогам якості, але і технічними параметрами.

Відрізнити контрафактну деталь від справжньої можна за трьома основними критеріями. Перший – це серійний номер. Як правило, на підробках він набагато складніший, ніж на оригінальних варіантах. Все для того, щоб «надати солідності» запчастині. Другий важливий момент – це упаковка. Якщо продавці підробленого моторного мастила в першу чергу намагаються зробити красиву упаковку, то творці контрафактних запчастин в першу чергу переймаються їхнім зовнішнім виглядом, а ось якістю упаковки нехтують.

Нарешті, третій важливий момент, це вартість. Перед тим, як купувати деталь для автомобіля, «пробийте» її через кілька джерел (у декількох продавців). Порівняйте ціни і все стане дуже швидко зрозуміло. Оригінальна деталь від офіційного виробника або партнера ніколи не буде коштувати нижче середньоринкової ціни.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти