Названі 7 звичок, які заважають водію

Для того, щоб не потрапити в ДТП на автомобілі, водій повинен бути зосереджений на дорозі увесь час. Однак є кілька звичок, які часто відволікають.

Експерти порадили уникнути в особистому автомобілі плутанини з проводами, якими зазвичай підключають відеореєстратор, телефон, радар-детектор і безліч іншої електроніки. Найчастіше водієві доводиться відволікатися на цю «павутину», щоб поправити щось або перемкнути. Також страждає і оглядовість в цілому.

Не варто відразу ж займати лівий ряд руху на багатополосній дорозі, оскільки часто це викликає зайву нервозність або змушує порушувати швидкісний режим.

Пристібатися в автомобілі треба змушувати всіх. І не тільки тому, що це прописано в ПДР і інспектор має право виписати штраф, але це просто непрофесійно і нерозумно. Також не варто проявляти свій характер у випадках, коли за кермом сусідньої машини сидить хам, який вам на зло все робить неправильно. Сигналити і жестикулювати при цьому марно. Тим більше не потрібно відкрито висловлювати невдоволення, коли відверто розгублений чоловік, наприклад, усіма силами намагається перебудуватися у вас перед носом.

А ось коли автовласник знаходиться ще вдома, то краще не зловживати автозапуском. Незважаючи на явну зручність функції є кілька негативних моментів – довго стоятиі з заведеним мотором у дворі багатоповерхівки не можна, а порожній салон в такому автомобілі спровокує спробу пограбування.

Фахівці також не радять залишати на видному місці будь-яку дрібницю, яка може привабити зловмисників.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти