Названий простий спосіб, як продовжити життя глушнику автомобіля

Іржа – неприємне явище для будь-якого автомобіля і страшний сон кожного водія. Якщо не вживати заходів щодо захисту кузова і найбільш вразливих запчастин і деталей, то вже зовсім скоро на елементах конструкції машини може розвинутися корозія.

Автомобільний глушник – одна з тих запчастин, що постійно знаходяться в групі підвищеного ризику.

В першу чергу слід підкреслити одну просту істину: автомобільний глушник – це зовсім не та річ, на якій слід економити. Краще утриматися від придбання обладнання, зробленого зі звичайного заліза. Такі глушники швидко прогорають і гниють. Краще відразу купувати вироби, виконані з добротної жароміцної легованої сталі. Втім, і цього може виявитися недостатньо для захисту вузла від корозії.

Для того, щоб не дати іржі захопити автомобіль або навіть окрему деталь, необхідно діяти на випередження. В першу чергу слід виконати в глушнику дренажний отвір. Свердлиться він тонким свердлом в нижній частині задньої «банки» вузла. Даний отвір необхідний для того, щоб утворюваний через постійні перепади температур конденсат не накопичувався в глушнику, а виходив геть. Саме скупчення вологи в глушнику призводить до стрімкого зростання іржі.

Але не все так просто! Перед тим, як хапатися за дриль і свердлити дірки у вузлі, необхідно дізнатися марку і модель свого глушника. Коли це буде з’ясовано, «пробиваємо» його схему в інтернеті й дивимося розташування глухих перегородок всередині банки (може бути таке, що їх не буде взагалі). Якщо перегородки є, то свердлити доведеться в декількох місцях – по одному отвору на кожен відсік.

Після цього, рекомендується вкрити глушник антикорозійним складом.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти