Дизінфекція авто під час пандемії: як правильно це зробити

Як не перетворити машину в розсадник коронавірусу – інструкція

Відразу після оголошення карантину фахівці Jaguar Land Rover досліджували найнебезпечніші зони в автомобілях і розробили коротку інструкцію для їх ефективної дезінфекції.

В основному коронавірус поширюється повітряно-крапельним шляхом – чхання, кашель, дотик рота руками, що призводить до поверхневого зараження. Тому в зоні високого ризику місця, що знаходяться в зоні дотику водія або навпаки рота і носа.

Це кермо, важіль перемикання передач, перемикачі світла і склоочисників, ремені безпеки, дзеркала, дверні ручки, регулятори вікон, систем кондиціонування, аудіовізуальних систем, екранів, а також панель приладів, кришка паливного бака і самі ключі.

Всі ці зони потрібно  ретельно обробляти після або перед експлуатацією авто. Для цього слід використовувати дезінфікуючі серветки або, в крайньому випадку, можна протирати зони  тканинною серветкою , змоченою в спиртовому антисептику. Можуть стати в нагоді і інші засоби, якими лікарі радять користуватися в період поширення вірусу.

Порядок проведення дезінфекції автомобіля

 

  • Проведіть гігієну рук і обробіть їх спиртовим гелем.
  • Одягніть на руки нітрилові рукавички.
  • Приберіть і викидайте сміття з салону автомобіля: бардачка, кишень дверей, підстаканників, підлокітників, а також з багажного відділення і інших секцій.
  • Дезинфікуйте зони підвищеного ризику разом з ключами автомобіля.
  • Залиште транспортний засіб і закрийте двері.
  • Зніміть рукавички і залиште в контейнері з загальним сміттям – вони не є біологічно небезпечними відходами.
  • Повторіть гігієну рук зі спиртовим гелем.

 

Якщо ваша робота не дозволяє залишатися вдома і вимагає щоденної присутності, то в робочі дні тижня слід поставити нагадування на мобільному телефоні. Це допоможе  не забувати про гігієну вашого авто, завчасно виходити з дому для його дезінфекції або згадати про це в кінці робочого дня.

Під час поширення коронавірусу не варто перевозити одночасно декількох пасажирів або давати машину знайомим без важливих причин. Якщо ви користуєтеся не власним транспортним засобом і взяли для експлуатації у водія після його самоізоляції чи підтвердженої інфекції COVID-19 – слід звернутися за додатковим порадою до лікарів, так як може знадобитися ще  більш ретельне очищення автомобіля в додаткових зонах.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти