Як оформити європротокол під час карантину

Останні декілька тижнів кількість дорожньо-транспортних пригод (особливо у столиці) зростає.

Для того щоб хтось отримав страхове відшкодування в результаті ДТП, таку дорожню автопригоду потрібно належним чином оформити. В час карантину знову на перший план виходить європротокол, адже його оформлення може значно мінімізувати безпосередній контакт з іншими людьми, передає glyadyk.com.ua.

Однак і європротокол оформити можна не завжди.

Правила дорожнього руху передбачають, що в разі настання ДТП за участю автомобілів, зазначених у чинному договорі обов’язкового автострахування, за умови експлуатації таких транспортних засобів особами, відповідальність яких застрахована, відсутності травмованих (загиблих) людей, а також за умови досягнення згоди водіїв таких транспортних засобів щодо обставин скоєння ДТП, за відсутності у них ознак сп’яніння водії можуть самостійно оформити ДТП склавши «європротокол».

Європротокол можна скласти як у паперовому виді (бланк європротоколу можна взяти у страховій компанії і бажано завжди мати такий у транспортному засобі) або в електронному.

Важливо заповнити європротокол без помилок та виправлень, осільки це може стати причиною відмови страховою компанією у виплаті страхового відшкодування.

Паперовий бланк повідомлення про ДТП (офіційна назва європротоколу) заповнювати довше і контакт з оточуючими хоч і мінімальний, але все ж є. Натомість для оформлення електронного європротоколу достатньо мати при собі смартфон з доступом до мережі Інтернет.

Європротокол – адвокат ДТП Оформити електронний європротокол можна через сайт МТСБУ за цим посиланням.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти