Названі ефективні методи, як раз і назавжди запобігти появі іржі на кузові авто

Іржа або окислення металу під впливом навколишнього середовища – одна з головних проблем автомобілістів.

Насамперед слід запам’ятати, що іржа – це хвороба всіх автомобілів, а не тільки старих. Відколи, їдка «зимова хімія», вологий і холодний гараж, а також рідкісна і поверхнева мийка здатні «обпалити» вогнищами корозії навіть однорічну машину. Процес корозії завжди просувається в геометричній прогресії, а зупинити її можна тільки на ранньому етапі. Потім допоможе тільки зварювальний апарат.

Щоб запобігти появі корозії варто регулярну мити авто. Це дозволить не тільки вчасно локалізувати «вогнище зараження», а й змиє з машини той самий отруйний реагент, особливо якщо мова йде про зимовий період. Той, хто вважає, що зможе це зробити з першого разу, глибоко помиляється. Лакофарбовий шар на сучасних авто неймовірно тонкий, тому експеримент з економією на «банних процедурах» може обійтися дорого. До речі, мийки вимагає не тільки «видима сторона», але і днище, пороги і підрамники. Якщо вони згниють, то відновлення обійдеться вже немалу суму.

Діди не просто так покривали днище і порожнини товстим шаром малоприємним на дотик і огидним «мовілем», «пушсалом» тощо. Основне завдання – забити всі тріщини і відколи, деколи абсолютно невидимі, а також технологічні порожнини густою мастикою, яка не буде пропускати повітря і воду. Так і тільки так можна зберегти кузов на роки. До речі, вчасно замазана непривабливою на вигляд масою подряпина викликає відторгнення і навіть сміх, але врятує залізяку. З цим методом є тільки одна проблема: його треба регулярно, не рідше одного разу на три роки, повторювати, оскільки рятівна «хімія» має властивість лопатися і розшаровуватися.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти