Експерт відверто розповів про якість доріг в Україні

За 11 місяців цього року в країні відремонтували 2100 км доріг. У порівнянні з останніми п’ятьма роками – це рекорд. У 2014 році в Україні зробили тільки 102 км, в 2016 – 950 км. Але в країні 169,9 тис. км доріг і вони зношені на 95-97%. Виходить, що зараз в рік ремонтується 1,2% доріг. При цьому якість робіт стала кращою, ніж в минулому році, говорить Андрій Гаврилов, керівник Департаменту реалізації програм Міждержавної гільдії інженерів консультантів, передає Твоя МАШИНА з посиланням на segodnya.ua.

“Візуальний огляд завершених робіт дозволяє констатувати, що верхні шари дорожнього покриття виконані більш якісно ніж в попередніх роках. Загальновідомо, що найкраще спостерігати за дорожнім покриттям після опадів. Наявність” дзеркал “свідчить про нерівномірне трамбування асфальту. Приємно відзначати, що виросла культура виробництва, про що свідчить своєчасне прибирання підрядниками будівельного сміття як в процесі, так і після завершення будівельних робіт “, – говорить Андрій Гаврилов.

Однак більш ґрунтовні висновки щодо якості виконаних робіт з нового будівництва та реконструкції доріг можна буде зробити після завершення осінньо-зимового періоду, говорить він. Тоді дорогам доведеться пройти випробування експлуатаційними навантаженнями, атмосферними опадами, змінами температурного режиму та впливом реагентів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти