Бензин в Україні знову подорожчає

Цей робочий тиждень завершився рекордним зростанням цін на нафту, що, у свою чергу, призведе до подорожчання пального в Україні, пише businessua.com.

На торгах у четвер барель нафти подорожчав до 70 доларів, встановивши рекорд з грудня 2014 року. На торгах в п’ятницю, 12 січня, були невеликі коливання, однак торги завершилися ще однією хвилею подорожчання, і в ці вихідні барель чорного золота буде коштувати 69,8 доларів.

За словами експертів, ситуація на світовому ринку нафти призведе до девальвації гривні і подальшому зростанню цін на паливо. У п’ятницю на багатьох українських АЗС літр А-92 коштував вже більше тридцяти гривень, а бензин А-95 і зовсім продавався майже по 32 гривні. З наступного тижня українські трейдери почнуть закуповувати більш дороге імпортне пальне, що, безсумнівно, призведе до нового витка подорожчання.

Ситуацію коментує Геннадій Рябцев, спеціаліст центру «Психея». «Після відкриття оптових торгів нафтопродукти на кордоні подорожчають на 7-8% … Як тільки будуть куплені нові партії цього палива, то ціни на АЗС зростуть ще на 1-1,2 грн за літр до кінця цього місяця», – вважає експерт.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти