Легалізація «євроблях»: представники «Авто Євро Сила» розповіли про нові переговори з владою

В організації «Авто Євро Сила» розповіли, що думають з приводу ідеї Ніни Южаніної легалізувати нерозмитнені автомобілі по «молдовському формату». Там кажуть, що перед Новим роком зустрічалися з політиком, отримали варіант законопроекту, а тепер юристи з обох сторін працюють над концепцією.

«Деякі питання, які були пов’язані з легалізацією транспортних засобів в Молдові, не можуть бути застосовані в Україні. В даний момент вже є якесь розуміння, скажімо так, політична воля депутатів, і є принципова позиція, коли депутати готові вирішувати це питання, тому, що він насущний. Але в спілкуванні з одним з депутатів комітету Ніною Южаніною ми почули про те, що вона буде стояти на своєму і датою відліку буде 6 вересня, коли ми не підписали меморандум. Але якщо одна-дві людини зараз почнуть ветувати, щоб не йти на компроміси, знову почнеться конфліктна ситуація», – сказав autonews.ua один з керівників «АЕС» Олег Ярошевич.

У «АЕС» кажуть, що готові сідати за стіл переговорів і брати за основу «молдовський формат: «Ми готові його доопрацьовувати, сідати і говорити. Він міг би виконати ту функціональну задачу, яку ми бачимо, і він міг би бути цікавий для держави».

За словами Олега Ярошевича, обговорюється зниження ставки до 20% від тієї, яка діє зараз. «Зараз діє закон про розмитнення Євро-5. Ми включаємо калькулятор, не звертаючи на рік випуску або обмеження Євро-5, вираховуємо вартість розмитнення і беремо від цієї суми 20% – такою може бути мито в майбутньому. Тобто, якщо зараз ми платимо $ 100, то буде $ 20», – каже Ярошевич.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти