Далекобійники блокують дороги через зростання цін на дизельне паливо

Водії-далекобійники заблокували десятки доріг в Бразилії в знак протесту проти підвищення тарифів на дизельне паливо. Як повідомляє видання O Globo, акції протесту проходять щонайменше в 18 з 27 регіонів південноамериканської країни, інформує УНН.

Маніфестації почалися після того, як державна нафтогазова компанія Petrobras оголосила про нове підвищення цін на бензин і дизельне паливо з вівторка. Минулого тижня ці показники вже були переглянуті в бік збільшення у п’ять разів поспіль. У Petrobras ситуацію, що склалася пояснюють світовим зростанням цін на енергоносії. Однак споживачі вимагають знизити тарифи за рахунок перегляду податкового законодавства.

Водії-далекобійники заявили, що не припинять акції протесту, поки їх вимоги не будуть виконані. Найбільш масштабні маніфестації проходять в густонаселеному штаті Сан-Паулу, де виявилися перекриті в тому числі автомагістралі, що ведуть в розташований в місті Сантос великий торговий порт. Учасники акції підпалили покришки на проїжджій частині. На багатьох дорогах утворилися багатокілометрові пробки.

Президент Бразилії Мішел Темер скликав нараду з міністрами економічного блоку уряду з тим, щоб спробувати знайти рішення для проблеми, яка виникла.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти