Водій оригінально протестував автопілот Tesla (ВІДЕО)

Останнім часом все більше суперечок виникає довкола надійності систем автономного управління авто, насамперед, це стосується найбільш популярного на сьогодні автопілота в електромобілях Tesla.

Один з власників Тесли вирішив перевірити автономний режим свого електрокара кардинальним способом. Для тестування системи автоматичного гальмування він вирішив використовувати власну дружину як «живу мішень».

Дівчина виходила на дорогу перед електромобілем, а чоловік за кермом перевіряв, чи помітить її автопілот, але при цьому тримав ногу над педаллю гальма і не розганявся швидше 40 км/год.

У коментарях під відео, яке вже вилучили (мабуть, з етичних міркувань), більшість користувачів засудили чоловіка за такі ризиковані випробування і натякали на те, що він повинен був пустити за кермо дружину, а сам вийти на дорогу. У відповідь тест-драйвер заявив, що його дружина сама обрала роль «жертви» і не захотіла сідати за кермо.

Крім того, тести були на закритій ділянці дорозі з «велосипедною» швидкістю без ризику для життя дівчини. Що стосується результатів тестів, то автопілот не «бачив» її, коли вона повільно йшла або бігла вздовж дороги, але помічав її і гальмував, коли дівчина стояла посеред дороги, і навіть поряд з машиною.

Джерело: Автоцентр

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти