Величезні штрафи і конфіскація: що чекає власників «євроблях»

Чиновники придумали спосіб боротьби з власниками машин, які незаконно перебувають в Україні. Проект закону передбачає ряд «сюрпризів» для власників «євроблях».

Документ пропонує заборонити передавати право управління автомобілем стороннім особам. Тобто, користуватися автомобілем зможе тільки нерезидент, який перетнув кордон.

За словами голови Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, тимчасове ввезення буде вводитися з обмеженням для осіб, які можуть користуватися такими автомобілями.

«Передача в управління автомобіля громадянину України – апріорі неможлива», – зазначила вона.

Крім усього, чиновники розглядають варіант ввести норму, яка наділить правоохоронців правом затримувати автомобіль і транспортувати його до кордону.

За словами Южаніної, в розробленому проекті закону передбачено тимчасове зниження ставок ввезення для таких автомобілів, що допоможе власникам розмитнити їх не так дорого, як зараз. Розраховувати платіж будуть виходячи з віку авто.

На сьогоднішній день розмитнення легкового автомобіля 2014 випуску, орієнтовною митною вартістю 400 тис. Грн. з об’ємом двигуна 2,2 л., що працює на бензині, обійдеться в кругленьку суму. Ввізне мито – одна тисяча євро, акцизний збір – 3,6 тис. євро, ПДВ – 3,7 тис. євро. Всього: більше 8,3 тис. євро.

Нагадаємо, на території України незаконно перебувають майже 250 тисяч автомобілів з іноземною реєстрацією.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти