Обмеження руху та водійські права на два роки – найновіші зміни для водіїв

За останні півроку для українських водіїв ввели нові правила.

Правила різні: від обмеженням швидкості у населених пунктах до 50 км/год до покарань за кермування у нетверезому стані, передає znaj.ua.

1. Обмеження руху

З 1 січня 2018 року набрав чинності закон щодо обмеження швидкості руху в населених пунктах до 50 км/год. Не всі водії дотримуються нового закону.

“Це пов’язано з тим, що у нинішніх поліцейських немає технічних засобів для фіксації швидкості. Тому “не спійманий, не злодій”. Колись популярні “радари” сьогодні не застосовують, а обіцяну фотофіксацію ще не ведуть. Камери в багатьох місцях вже стоять, але поки працюють в основному в тестовому режимі”, – кажуть в поліції.

2. Зупинка та паркування

Крім “старого методу” притягнення до відповідальності співробітником поліції на місці порушення, закон встановив нові механізми фіксації: режим фотозйомки чи відеозапису, який поширюватимуть на три види правопорушень. Це неналежна зупинка, стоянка та паркування. Обов’язковому запису підлягають дата, час, місце розташування транспортного засобу. Штрафи також змінилися.

“Штраф становитиме 20-кратний розмір вартості одної години паркування”, – каже автомобільний юрист.

3. Рух по колу

Згідно нового закону, тепер перевагу має транспортний засіб, який рухається на перехресті з круговим рухом, зазначеному відповідним знаком. Правда, закон вступив в силу дещо раніше, і до цього міста і поліція були підготовлені. Особливо це торкнулося районів, де клумби часто плутають з перехрестям з круговим рухом.

На таких ділянках найчастіше трапляються ДТП. Справа в тому, що закон має безліч прогалин і його потрібно допрацювати.

4. Отримання водійських посвідчень

Відтепер посвідчення новоспеченому водію видаватимуть на два роки.

При водінні без порушень і зі швидкістю не більше 70 км/год його через два роки можна буде обміняти на нове з терміном дії – 30 років.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти