Українцям дозволили їздити на жовтий сигнал світлофора

Верховний Суд України скасував штраф, раніше накладений на водія за проїзд на жовтий сигнал світлофора. Своїм рішенням Верховний суд створив прецедент, який дозволить водіям в майбутньому доводити свою невинність в разі претензій з боку поліції.

Як стало відомо з постанови Верховного суду №552 / 5623/16-а від 31 липня 2018 року на касаційну скаргу Управління патрульної поліції Полтави, 24 серпня 2016 року водій автомобіля ВАЗ “21063” проїхав перехрестя в Полтаві на жовтий сигнал світлофора, після чого був оштрафований співробітниками Патрульній поліції.

Водій звернувся до суду першої інстанції, який став на бік правоохоронців та визначив водієві штраф у розмірі 425 гривень.

Однак автомобіліст оскаржив це рішення в Харківському Апеляційному адмінсуді, який все ж прийняв сторону водія і скасував штраф. Апеляційний суд мотивував своє рішення тим, що під час судового розгляду не було надано належні і допустимі докази вчинення позивачем адмінпорушення.

Управління патрульної поліції Полтави вирішив оскаржити скасування штрафу в ВС. У свою чергу, колегія суддів постановила, що рішення Апеляційного суду було правомірним, оскільки Правилами дорожнього руху дозволяється їхати на “жовтий”, якщо водій не може зупинити свій автомобіль без екстреного гальмування, за умови забезпечення безпеки інших учасників дорожнього руху.

kievvlast.com.ua

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти