Вирішити проблему «євроблях» можуть цієї осені

Якщо депутати Верховної Ради України восени приймуть «законопроект Южаніної» під номером 8487, то це може підняти хвилю обурення. Справа в тому, що цей законопроект передбачає пільгове розмитнення будь-якого автомобіля, але з наступного року тимчасовий пільговий акциз скасовують, а новий, якщо законопроект не приймуть, може не вступити в силу. До того ж, зараз на машини, випущені після 2011 року діють навіть більш вигідні умови, пише autonews.ua.

Так, зараз семирічний автомобіль за 8 000 євро з бензиновим двигуном об’ємом до 1000 см³ після розмитнення обійдеться в 10 682 євро, а за законопроектом – на 298 євро дорожче. За семирічний автомобіль вартістю 10 000 євро доведеться переплатити 506 євро.

Однак, якщо машина старше семи років і у неї двигун з великим об’ємом, то акциз може скоротитися в кілька разів. У випадку з автомобілем, що має двигун об’ємом 3000 см³ економія на акциз може скласти до 13 000 євро.

Депутати ВР восени повинні у другому читанні затвердити два законопроекти, підготовлені групою експертів на чолі з Южаніною. Їх прийняття може вирішити проблему «євроблях».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти