В Україні вводять суворий техогляд: стали відомі подробиці

Від 1 травня в Україні змінюються правила техобслуговування для комерційного транспорту. Вантажо- та пасажироперевізників перевірятимуть жорсткіше.

Про це повідомляє ТСН.

Найголовніше, що додається, перелік обов’язкових полів, які заповнюються за результатами проходження технічного контролю. Тобто тепер буде більш детальна перевірка.

Більше того: уже 2020-го року у МВС планують повернути технічне обслуговування для всіх учасників руху.

Також 2019 року можуть змінитись правила отримання та заміни водійських прав. Найбільше змін для двоколісного транспорту. Категорію “А” розділять на чотири підкатегорії – залежно від потужності двоколісного. Документи доведеться отримувати і тим, хто керує електробайками.

Річ у тім, що технології настільки жваво розвиваються, що є байки та електричні велосипеди, які рухаються зі швидкістю 70-80 км/год. При цьому їздять на них навіть підлітки, які можуть спровокувати ДТП просто тому, що зовсім не знають правил дорожнього руху.

Так, у планах скорочення терміну дії прав від 30 до 15 років. Для водіїв автобусів та вантажівок цей термін – 5 років. Також, якщо людина буде здавати практичний екзамен на автоматичній коробці передач – не зможете сісти за кермо механіки, адже в правах буде спеціальна позначка. Але все це в майбутньому. Проте наразі це лише плани.

У МВС сподіваються, що вже весною 2019-го, до початку депутатських канікул, законопроект ухвалять у першому читанні. А ухвалити його загалом зможуть восени – до парламентських виборів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти