Дороги в Україні ремонтуватимуть за рахунок штрафів?

На минулому тижні Комітет з питань транспорту розглянув та рекомендував Верховній Раді прийняти за основу проект Закону  №9531 (авт. М. Бурбак, Я. Дубневич, І. Васюник та ін.) про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду, яким вносяться зміни до Бюджетного кодексу для штрафів до державного дорожнього фонду для фінансування дорожнього господарства.

Про це повідомляє «Судово-юридична газета».

Законопроект спрямований на створення додаткових джерел фінансування дорожнього господарства та заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху шляхом спрямування адміністративно-господарських штрафів за порушення законодавства про автомобільний транспорт, передбачених абз. 14–16 ч. 1 ст. 60 Закону України «Про автомобільний транспорт» та адміністративних штрафів за порушення, передбачені ч. 2 ст. 122-2 та ч. 2 ст. 132-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (відсутність дозволу, який дає право на рух автомобільними дорогами України, виданого компетентними уповноваженими органами, або документа про внесення плати за проїзд великовагових (великогабаритних) транспортних засобів, невиконання водіями транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення пасажирів та/або вантажів, вимог про зупинку транспортного засобу) до державного дорожнього фонду, який створений у складі спеціального фонду Державного бюджету України.

Під час засідання члени Комітету одноголосно ухвалили рішення рекомендувати парламентарям прийняти законопроект №9531 за основу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти