В Україні затвердили нові правила обліку ДТП

Кабінет міністрів затвердив правила ведення обліку дорожньо-транспортних пригод. Відповідна постанова від 22 травня 2019 року № 424 опублікована на урядовому порталі.

Про це пише Сьогодні.

“Метою прийняття є вдосконалення системи обліку та обробки даних про ДТП для впровадження нової картки обліку на основі Європейської системи даних CADAs”, – йдеться в пояснювальній записці до постанови.

Раніше у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що ведення такого обліку забезпечить виявлення і аналіз причин скоєння ДТП.

“Згідно з постановою, передбачається затвердження обліку, який забезпечить виявлення і аналіз причин скоєння дорожньо-транспортних пригод, впорядкування процедури взаємодії між суб’єктами, які володіють інформацією про вчинення ДТП, для зменшення травматизму та смертності на дорогах України, а також зниження обсягів матеріальних збитків від цих подій на загальнодержавному рівні”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що отримання об’єктивних і повних даних про обставини ДТП є важливою умовою здійснення оцінки стану аварійності на дорогах України, виявлення причин цих подій, розробки і прийняття науково обґрунтованих заходів для забезпечення безпеки дорожнього руху.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти