Без сліз не глянеш: як знищують машини вуличних гонщиків

Поліція австралійського штату Вікторія знищила вісім автомобілів, конфіскованих за незаконні вуличні гонки. Відео було опубліковано на офіційній сторінці новинного агентства 7 News Brisbane в соціальній мережі Facebook.

Серед знищених машин – Nissan Skyline R33, Nissan Silvia S13 і пікап Holden. Всі вони були конфісковані під час рейдів проти незаконних вуличних гонок, що пройшли в кінці 2015 і початку 2016 року. Власника Nissan Skyline, наприклад, звинуватили в здійсненні дій, що створюють загрозу безпеці. Штраф – 2000 австралійських доларів. Власника Silvia зобов’язали виплатити штраф у розмірі 1250 доларів, а також позбавили прав на дев’ять місяців.

Власники ще шести автомобілів отримали схожі покарання, деякі з них були позбавлені водійських прав на термін до 18 місяців. Крім того, поліцією були заарештовані двоє організаторів вуличних гонок, яких чекає розслідування і ще більш суворе покарання.

Виявленням і припиненням вуличних гонок займається група Taskforce Regarder, створена в листопаді 2015 року. До теперішнього моменту її співробітники покарали 55 водіїв і конфіскували 24 автомобілі. В оперативну групу входять детективи, співробітники дорожньої поліції та співробітники, що працюють під прикриттям.

Ми не допускаємо толерантності до людей, які беруть участь і організовують заходи, які можуть спричинити загибель або травми людей, – заявив детектив інспектор групи Taskforce Regarder Мік Дайлі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти