Стало відомо, коли подешевшає автогаз в Україні

В Україні прогнозують нестачу скрапленого газу до середини жовтня

СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК, входить в структуру компанії JKX Oil & Gas), яка є виробником зрідженого газу (ЗВГ), прогнозує його нестачу на ринку України до середини жовтня.

«Очікуємо брак ЗВГ в Україні у вересні і, можливо, першій половині жовтня. Ми припускаємо, що зростання цін протягом найближчих тижнів повністю стабілізується. Високі ціни призведуть до зменшення споживання скрапленого газу та ринок сам вирівняє попит і пропозицію, що призведе до зменшення дефіциту », – заявив директор комерційного департаменту компанії Андрій Довганюк.

У ПГНК відзначають, що однією з ключових причин виникнення ажіотажу на ринку ЗВГ стало поширення інформації про планові зупинки на технічне обслуговування великих заводів-виробників – «Роснефть», Сургутского ГПЗ і Мозирського НПЗ.

«Налагодження альтернативних джерел поставок ЗВГ в необхідному обсязі з урахуванням логістики займе від двох тижнів до місяця», – вважають в компанії.

Як повідомлялося, ПГНК входить в структуру компанії JKX Oil & Gas, що займається розвідкою і видобутком вуглеводнів в Україні, РФ, Угорщини та Словаччини.

ПГНК володіє заводом з виробництва зниженого газу (LPG) в Полтавській області. Спочатку потужність заводу становила 36 тис. тонн в рік, згодом завод був модернізований, а його потужність збільшена.

 

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти