Тисячі «євроблях», які їздять Україною, оформлені на 17 поляків

Справжніми власниками 12,5 тисячі автомобілів з 14,5 тисячі зареєстрованих в Перемишлі (Польща – Прим. ред.) та околицях являються усього 17 жителів цього міста. Про це інформує TVN Turbo.

Поляки реєструють на себе десятки і сотні авто, співвласниками яких пізніше стають українці. За  такі послуги тамтешні підприємці отримують від 100 до 500 злотих (800-4000 грн).

За словами представника відділу комунікації, транспорту і доріг Перемишля Вєслава Юркевича, польські правила дозволяють таку масову реєстрацію автомобілів однією особою.

«Якщо до нас звертається людина з проханням зареєструвати транспортний засіб і має всі необхідні для цього документи, то ми не можемо йому просто так відмовити. Такі правила чинного законодавства», – розповів він.

Таким чином, поляки користуються несприятливою економічною і фінансовою ситуацією в Україні і непогано заробляють на «євробляхах».

«За годину через один пункт пропуску проходить 80 автомобілів, з них 60 – зареєстровані на польсько-українському співвласників», – розповіла представник відділу прикордонної служби Польські громадяни Ельжбета Пікор.

Нагадаємо, у 2017 році в Україну ввезли 958,5 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією, з них у режимі «транзиту» більш 209,6 тис. І майже 748,9 тис. – у режимі «тимчасового ввезення».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти