Дуже рідкісна модель Mercedes-Benz помічена в Україні (ФОТО)

Близько 10 років тому в лінійці Mercedes-Benz був дуже цікавий автомобіль – Mercedes-Benz R-Class. На жаль, машина «не пішла» – була прийнята громадськістю досить прохолодно, тому випущені екземпляри можна перерахувати по пальцях. Проте, як мінімум один такий R-Class є в Україні, повідомляє Автоцентр.

Автомобіль з’явився на Північноамериканському міжнародному автосалоні в Детройті в 2006 році. Тоді багато хто був здивований: це більше, ніж просто універсал, але ще й не мінівен. Якщо не назвати його і позашляховиком, хоча була система повного приводу, та й вагова категорія відповідала: повна маса автомобіля 2404 кг!

Сам Мерседес назвав своє дітище спортивний турер, хоча на класичного представника такого класу це зовсім не схоже. Крім того, виникало ще одне, мабуть, головне питання: навіщо в Mercedes-Benz Performance Division побудували потужну 510-сильну версію цього апарата і хто захоче купити таке?

Але якщо проїхатися на такому автомобілі, все стає ясно. Головна фішка машини – ефект несподіванки. Ніхто не чекає такої прудкості від важкого, непоказного автомобіля. А він навіть зараз може обігнати безліч спортивних модифікацій автомобілів навіть іменитих виробників і з легкістю втече на старті від більшості «хот-хетчів». Розгін до «сотні» займає всього 5,1 с, максимальна швидкість – 250 км/год.

Все це завдяки потужному надувному V8 від AMG. Силовий агрегат видає 510 к.с. потужності і 630 Нм крутного моменту! Допомагає в цьому і трансмісія: відмінно налаштований автомат 7G-Tronic і повний привід.

Звичайно ж, як і всі Mercedes, R-Class має приголомшливо комфортний салон. Але ось формат мало кому припав до душі – про це свідчать мізерні продажі автомобіля.

Але все ж, якщо ж вам машина припала до душі, можна спробувати підшукати за ціною від 30 000 доларів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти