Український завод хоче випускати електромобілі

Завод «Єврокар», який випускає автомобілі Skoda, вивчає можливість виробництва та поставок електромобілів і комплектуючих до них на ринок Європейського Союзу.

Про це в інтерв’ю LIGA.net повідомив Олег Боярин, власник фінансово-промислової групи Атолл Холдинг, в яку входить «Єврокар». За його словами, Україна може стати одним з основних майданчиків для виробництва електромобілів, комплектуючих, батарей для поставок на великий європейський ринок. Зараз розглядається два варіанти такого виробництва. Перший – випуск електромобілів і батарей у співпраці з європейськими, американськими брендами, які хочуть поставляти продукцію на європейський ринок. Другий варіант – стати майданчиком для виробництва китайських електромобілів, які будуть поставлятися в Європу.

Раніше повідомлялося, що в Україні з 1 січня почали діяти пільги на ввезення електромобілів, а в Харкові створили унікальну батарею для електроавто.

Нагадаємо, ПрАТ «Єврокар» — офіційний виробник автомобілів марок VW Group в Україні, що входить до групи компаній «Атолл Холдінг». Є одним з найбільших виробників легкових автомобілів в Україні. За даними Федерації роботодавців автомобільної галузі України, займає друге місце за обсягами виробництва легкових автомобілів у країні в 2015 році.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти