Український ринок вантажівок повністю відновився та перевищив докризові показники

В лютому 2018 року ринок нових вантажівок в Україні продемонстрував потужне зростання на 105% і за абсолютними показниками значно перевершив докризові обсяги. Передає Національний Промисловий Портал, з посиланням на AUTO-Consulting.

Судячи з початку року, 2018 рік буде дуже динамічним для операторів ринку вантажівок. Але крім зростання обсягів, в цьому сегменті відбуваються і якісні зміни.

Так, вперше в історії спостережень, сегмент середньотоннажних машин очолив не ГАЗ, а IVECO. Такими стали результати минулорічної роботи з адаптації шасі IVECO під різні спецнадбудови. Компанії і замовники переходять з російської техніки на IVECO, такі авто почали активно замовляти і державні компанії і муніципалітети.

Найбільш запекла боротьба в лютому розгорнулася в важкому сегменті. Тут №1 за підсумками місяця став Mercedes-Benz. Йому вдалося навіть потіснити МАЗ, який також в цьому сезоні кинувся до лідерства і в січні їм був. А ось за третє місце на ринку в лютому була справжня битва. З однаковим результатом фінішували відразу три виробника: КрАЗ, КАМАЗ і MAN.

Сумарно за підсумками продажів вантажівок всіх категорій в лютому лідером став МАЗ з результатом 27%, Mercedes-Benz буквально «наступав на п’яти» і зайняв 24%, а на третє місце вийшла IVECO.

За підсумками 2-х перших місяців року картина ринку багато в чому така ж, за винятком третього місця, яке займає MAN. За 2 місяці 2018 роки ринок вантажівок України вже виріс на 60%. За показниками продажів трейдери вже зараз працюють на рівні 2009 року.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти