Доля «євроблях» в Україні вирішена

У давньому питанні по вартості розмитнення автотранспортних засобів в Україні досягнуто компромісу – з власників таких авто будуть стягувати символічний збір до Держбюджету країни.

Проте автомобілі з Росії обкладуть додатковими зборами. Такими новинами поділився нардеп Олександр Кірш, який очолює парламентський підкомітет з питань вдосконалення Податкового кодексу.

«Відносно європейських номерів можна сказати, що ми досягли вкрай непростого політичного і економічного компромісу. Влада не може закривати очі на недавні протести, тому ми вирішили, що власники машин на «євро номерах» будуть платити до Державного бюджету України символічний збір», – повідомив Олександр Кірш.

Також нардеп прокоментував введення спеціального внеску для автомобілів з РФ.

«Щодо автомобілів з російською реєстрацією, дуже важливо ввести спеціальний збір. Що стосується Словаччини, Польщі та Угорщини, ці держава забезпечують поставки газу в Україну. З цієї причини, незважаючи на неоднозначний фон міждержавних відносин, введення спецзбору буде вкрай небажаним», – поділився своєю думкою глава підкомітету з питань вдосконалення Податкового кодексу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти