Електромобілі в Україні рекордно подешевшають

Міністерство інфраструктури України (МІУ) затвердило стратегію розвитку ринку електромобілів в Україні на 15 років. Тепер непотрібно під час реєстрації електромобілів сплачувати кошти до Пенсійного фонду. А також з’явилася ідея запровадження механізму податкової знижки.

Як повідомляє “НАРОДНА ПРАВДА” з посиланням на “BusinessUA”, законопроект узгоджений та переданий на затвердження законодавчим органом України. Керівник департаменту МІУ Олександр Озеран зазначив, що поширювати електрокари на українському ринку потрібно шляхом створення податкової знижки.

На даний момент вона складає близько 18% від ціни автомобіля. За статистикою, всього за січень поточного року зареєстрували 793 електрокари. При тому за протягом 2017 року було продано всього 2,5 тисячі даних транспортних засобів.

Під час реєстрації передбачений збір 5%. Ми хочемо його скасувати. Сумарно отримаємо здешевлення на 22-23%. А якщо ми відстоїмо продовження рішення про скасування плати ПДВ (нині закон діє до кінця 2018 року) для електрокарів, по суті це буде мінус 40% від початкової вартості авто”, – розповів експерт.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти