Поліція випустить на дороги «фантомні патрулі»

Замість ДАІвці в кущах на дорогах можуть з’явитися фантомні патрулі — автомобілі без розпізнавальних знаків поліції, які будуть рухатися в потоці машин і контролювати швидкість. Юристи ж запевняють, що якщо такі патрулі з’являться, то вірогідність їх показань можуть поставити під сумнів. «Вєсті» дізналися, що ще готують автомобілістам.

У департаменті патрульної поліції України вирішили вимірювати швидкість руху водіїв прямо з рухомого поліцейського автомобіля без розпізнавальних знаків. Фактично таємно.

«Ми хочемо розвинути ті засоби для контролю швидкості, які будуть встановлені в патрульні автомобілі і які дозволять проводити виміри швидкості безпосередньо в русі. Тобто для того, щоб вимірювати швидкість і визначати правопорушення, не потрібно буде стояти в кущах. Такий автомобіль може рухатися. Також ми маємо міжнародний досвід, коли такі автомобілі використовуються як з позначенням «Поліція», так і без будь-яких позначень. Тобто фантомні патрулі…», — заявив заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Юристи ж запевняють, що на даний момент законних підстав вводити такі фантомні патрулі у нас немає.

«Те, що було озвучено, поки виглядає, швидше за все, як плани. Так, дійсно, в інших країнах така ініціатива успішна і ефективна, але поки немає навіть проекту, який би дозволяв подібні патрулі», — констатує автоюрист Володимир Караваєв.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти