Уряд затвердив програму ремонту доріг

Кабінет міністрів України на засіданні в середу затвердив Державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018- 2022 роки.   Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

Загальний обсяг фінансування становить 298,4 млрд грн, з яких 178 млн грн – за рахунок Державного дорожнього фонду, 113,8 млрд грн – за рахунок інших джерел.

Глава Держагентства автомобільних доріг України Славомир Новак повідомив, що за п’ять років планується якісно об’єднати автодорогами усі обласні центри країни.

“Відразу хочу відзначити: ми плануємо поступово відійти від поточних середніх ремонтів і здійснювати капітальний ремонт, реконструкцію і нове будівництво. Це вимагає більш професійної підготовки проектної документації, більшою підготовки і конкуренції між будівельними організаціями”, – зазначив він.

За словами Новака, за п’ять років основні ремонтні роботи будуть спрямовані на міжнародні напрямки.

Він також повідомив, що за кредитами Європейського банку реконструкції і розвитку він запропонував міжнародним партнерам продовжити ремонт траси Київ – Одеса від Білої Церкви (Київська обл.) до кордону з Черкаською областю в рамках існуючих кредитних ліній.

“Подальші роботи на цій дорозі будемо проводити за рахунок нових кредитних ліній”, – підкреслив Новак.   Відзначимо, що в 2017 році в Україні було реконструйовано і побудовано більше 2 тис. км доріг.

Раніше прем’єр-міністр ініціював масштабний аудит якості доріг і вимагав притягнути до відповідальності ті підрядні організації, які свого часу неякісно виконали дорожні роботи. Він також анонсував створення чорного списку таких підрядників.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти