Розпочинається проектування важливої дороги, що сполучить Україну та ЄС

Розпочалася підготовка до будівництва відрізка експрес-дороги S12 із міста Пяски близько Любліна до кордону із Україною. Це буде дуже важливе сполучення між Польщею та Україною.

Люблінський відділ Генеральної дирекції національних доріг та автострад оголосив тендер на розробку проектною документації та тендерних документів для понад 70-кілометрового відрізка експрес-дороги S12 від Пясків до Дорогуська, що поблизу кордону із Україно. У рамках інвестиції буде також побудована окружна дорога для Холма, передає Monitor-Info.

Після будівництва цієї траси центральна та північна Польща отримає набагато швидше та зручніше дорожнє сполучення із Києвом та з центральною і північною частиною України S12 на польсько-українському кордону сполучається із однією із головних українських магістралей M07, яка проходить через Ковель, Сарни, Коростень до Києва та є головною транспортною артерією, що сполучає північно-західну Україну зі столицею.

Після будівництва відрізка S12 із Дорогуська до місцевості Пяски цей відрізок буде сполучений із експрес-дорогою S17 Люблін-Варшава. Також цей відрізок стане першим східним фрагментом майбутньої експрес-траси S12, яка сполучить Дорогуськ, Люблін і Радом із вузлом експрес-доріг та автостради A1 біля Лодзі.

Поки що побудовано лише невелику частину траси, яка водночас є окружною дорогою Пулав. Триває підготовка до будівництва західної частини S12 із Пйотркова Трибунальського до Радому.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти