Українці зможуть розмитнити авто за 500 євро?

Проект закону передбачає можливість легалізації в Україні автомобілів на іноземній реєстрації із сплатою фіксованої митної ставки розміром в 500 євро.

Законопроект №8208 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку ринку транспортних засобів” вже зареєстрований у Верховній раді і зараз розглядається в профільних комітетах, повідомляє auto.24tv.ua.

Норми документа припускають можливість розмитнити автомобіль за 500 євро в разі якщо його вік не перевищує 10 років, а його країна походження не визнана державою-окупантом чи державою-агресором по відношенню до України.

Також в законопроекті міститься ще одна дуже цікава норма. “Звільнення від оподаткування поширюється в тому числі на транспортні засоби з іноземною реєстрацією, що знаходяться на митній території України з перевищенням терміну тимчасового ввезення на митну територію України”. Таким чином документом пропонується амністія для користувачів “євроблях” які вже порушили митне законодавство.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти