В Україні можуть знизити швидкісний ліміт до 30 км/год

Цілком можливо, що в спальних районах українських мегаполісів може зміниться режим руху – там пропонують знизити швидкість до 30 км/год. Першим населеним пунктом України, де випробують нововведення стане Київ.

Як пояснюють автори цієї ініціативи, якщо знизити швидкість до 30 км/год в спальних районах великих українських міст, то це в цілому дозволить відчутно підвищити безпеку пішоходів. Адже в таких частинах мегаполісів проживає більшість його жителів і там сконцентрована найбільша кількість навчальних закладів, дитячих і спортивних майданчиків. Відповідно саме в таких районах існує найбільший ризик несподіваного виходу на проїжджу частину пішоходів. У чималій мірі це стосується і дітей, які захопившись грою, легко можуть виявитися на дорозі й потрапити під колеса автомобіля.

У пояснювальній записці до проекту цієї постанови йдеться, що ініціатива зовсім не стосується так званих житлових і пішохідних зон, позначених відповідними дорожніми знаками 5.31 – 5.34 – в них як і раніше буде діяти швидкісне обмеження в 20 км/год.

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року згідно з прийнятими змінами до правил дорожнього руху, швидкість руху в населених пунктах знизилася – з 60 до 50 км/год.

Джерело: Автоцентр

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти