Депутати обкладуть власників євроблях «спеціальним» податком

У Верховній Раді України готується законопроект, який передбачає новий підхід до вирішення проблеми авто на євро номерами. Про це повідомляє fraza.ua.

«Ми розуміємо, що ця проблема назрівала, коли держава захотіла подвійну, потрійну ціну за автомобіль і за лобіювання різних компаній, автодилерів та виробників, які підштовхували людей купувати нові машини, і ввели ці піратські акцизи. Тому люди знайшли лазівку і почали возити авто на європейських номерах», – розповідає народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Роберт Горват.

За його словами, вирішити проблему допоможе сплата податків на суму, не набагато меншу від тієї, яку сплатили люди, які ввозили авто легальним способом.

«Не може йти держава назустріч порушникам закону. Тому я бачу це в такий спосіб: повинні заїжджати всі автомобілі: Євро-2, Євро-3, Євро-4, але ми повинні ввести певний “податок на старість”. Якщо ти хочеш ввезти машину 1991 року, яка коштує 500 євро за кордоном, сплати 1500 євро акцизом. Я думаю, що до осені підготуємо такий законопроект. Чим новіший автомобіль, тим дешевше акциз», – пояснив нардеп.

Планується встановити розмитнення на рівні 30% від ціни авто. Приблизно такі ж розцінки існують в країнах ЄС.

Разом з тим пропонується виправити законопроектом деякі недоліки вже прийнятого закону № 3251, зокрема, дати можливість легалізувати транспортні засоби, випущені до 2010 року, що зараз заборонено.

«Ми відшліфуємо можливість легалізувати ці авто за законом, який я подам. Звичайно, там ще будуть запобіжні заходи, які ми застосуємо в податковому та митному кодексах…», – підкреслив Горват.

Нагадаємо, 23 березня 2018 року прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів України готовий протягом місяця врегулювати питання автомобілів з іноземною реєстрацією.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти