В Україні за дорожніми робітниками стежитимуть відеокамери

Для контролю за роботами в місцях ремонту і будівництва доріг встановлять наглядову техніку

Керівник Мінінфраструктури Володимир Омелян вважає, що якісне використання коштів Державного дорожнього фонду України, який повинен почати працювати з 2018 року, можливо тільки при наявності контролю над ним і механізму покарань.

За його словами, камери відеоспостереження почнуть встановлювати на ремонтованих ділянках автомобільних доріг уже в 2017 році, а в 2018 році проект запрацює на повну потужність. Крім ремонту старих доріг камери фіксуватимуть те, яким чином будують нові автодороги.

«Якщо не буде контролю і покарання, бажання шахраїв будуть постійними. Ми працюємо над контролем на декількох рівнях. Безумовно, працюємо з правоохоронцями, крім того, ввели систему CoST, яка незалежно моніторить ситуацію », – розповів міністр.

За словами міністра інфраструктури, в місцях дорожніх робіт будуть встановлені камери для перевірки, що робить техніка на тій чи іншій ділянці дороги і чи присутня вона там взагалі.

Омелян зазначив, що інформація з камер відеоспостереження буде доступна усім жителям України через Інтернет в режимі онлайн.

У той же час, за його словами, вся звітність буде надаватися в електронному форматі.

«Не можна буде обдурити, дати інші документи або написати те, чого немає», – зазначив міністр.

Також Омелян нагадав, що в національному масштабі повинна запрацювати ще одна система контролю – FIDIC, яка перевіряє всі етапи робіт.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти