Український автопром на межі вимирання. Що встигли зібрати?

У березні з заводів України вийшло 773 автотранспортних засобів. Виробничі потужності національного автопрому продовжують функціонувати лише на 2% від своїх можливостей, а такий обсяг випуску автотранспорту в 52 рази менше березневого результату десятирічної давності, відзначають в асоціації «Укравтопром».

Повномасштабне виробництво легкових автомобілів в країні повністю зупинено. Вже не перший місяць статистику легкового сегмента національного автопрому формують виключно звіти про великовузловое складання. Минулого місяця кількість зібраних легкових автомобілів становила 683 шт. (всі на заводі «Єврокар). Тільки завдяки надзвичайно низькій базі порівняння такий обсяг SKD складання сформував позитивну динаміку в легковому дивізіоні в порівнянні з березнем минулого року (+21%) і відносно попереднього місяця (+13%).

У той же час, виробництво комерційних автомобілів в Україні зменшилося на 36% до березня 2017 року і на 20% до лютого 2018 року, становивши всього 28 автомобілів. У статистиці відсутні дані по КрАЗу, який з незрозумілих причин перестав розкривати інформацію про обсяги виробництва своїх автомобілів з серпня 2016 року.

Знову впало виробництво автобусів. Планка березневого результату цього року опустилася до 62 автобусів, що на 24% менше показника річної давності і на 23% нижче лютневого обсягу виробництва.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти