Експерт розповів, чому треба заборонити паркуватись у дворах будинків

Мінрегіонбуд вирішив оновити державні будівельні норми і запропонував заборонити облаштування парковок всередині нових житлових кварталів. Про це розповів заступник міністра регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, пише Сегодня.

“У нових ДБН (Державних будівельних нормах. – Ред.) з планування і забудови територій ми пропонуємо заборонити проектування і організацію парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів. Житловий простір має використовуватися на благо жителів будинків – для створення дитячих ігрових майданчиків, зручних зон відпочинку, озеленення всередині кварталів”, – повідомив Парцхаладзе.

У документі наголошується, що гаражі і парковки рекомендується розміщувати на периферії житлових районів і на міжмагістральних територіях, подалі від ігрових майданчиків і зон відпочинку. Парцхаладзе також пояснює, що альтернативою можуть стати наземні, підземні, комбіновані автоматизовані або звичайні гаражі, а ось в історичних і центральних районах перевага буде віддаватися виключно підземним гаражам.

Експерти впевнені, що таку ініціативу цілком можна втілити в життя, адже проблема з парковками з кожним роком стає все гострішою.

В експертному середовищі відзначають, що ініціатива хороша, адже прибудинкова територія зараз часто повністю заставлена машинами, так, що просто не можна пройти. Але щоб прибрати машини з дворів, потрібно будувати підземні паркінги з доступними цінами, які зможуть дозволити собі українці.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти