В Україні розпочали будівництво важливого автобану міжнародного значення

Найближчим часом в Україні з’явиться ще одна магістраль міжнародного значення «Гданськ – Одеса»

Будівництво окремих ділянок якої вже ведеться за рахунок коштів державного бюджету. Відповідну інформацію оприлюднив заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань.

За словами чиновника, сучасна чотирьохсмугова магістраль пройде по території Львівської, Тернопільської, Хмельницької та Вінницької областей. Українську частину шляху, а саме його відрізок, що з’єднує Львів і Одесу, після будівництва нового шляху водії зможуть долати відстань між містами всього за 5,5 годин замість потрібних зараз 9 годин.

Як виявилося, європейські структури поки не висловили зацікавленості в партнерстві з Україною з питань спільної участі в будівництві. Тому поки реалізовувати перспективну ідею українській стороні доводиться самостійно. Станом на сьогоднішній день вже готово понад 100 км майбутньої магістралі на території Вінницької області.

За словами експертів, осилити такий масштабний проект українська сторона самостійно навряд чи зможе, оскільки загальна протяжність транспортного коридору сягне 1200 км, а його вартість оцінюється в 1,8 млрд євро.

Крім того, Віктор Довгань додав, що питання фінансування траси зараз розглядається на рівні уряду.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти