BMW, Renault і Hyundai піднесуть сюрприз українським водіям

Великі автобренди, які почали офіційні поставки своїх електромобілів в Україні, домовляються про створення національної мережі зарядних станцій уніфікованого стандарту. Про це Autonews.ua повідомив глава «Української асоціації учасників ринку електромобілів» Арсеній Абдураїмов. Йдеться про таких постачальників, як BMW, Renault, Hyundai та деяких інших.

«Це не означає, що стандарт буде єдиний, але передбачається, що він буде основним. Компанії говорять про будівництво загальної мережі зарядних станцій, щоб не кожен імпортер будував свою зарядну станцію (як наприклад, сама для себе робить Tesla), а покупці могли користуватися загальною інфраструктурою. Це забезпечить і диверсифікацію витрат, і взагалі цивілізований підхід до організації мережі зарядних станцій. Планується, що до кінця року, швидше за все, буде окремий оператор, який буде обслуговувати перерахованих імпортерів», – говорить Autonews.ua Арсеній Абдураїмов.

Передбачається, що фінансувати загальну мережу зарядок будуть материнські компанії з-за кордону (з Німеччини, Франції). Так що це означає ще й залучення в Україну іноземних інвестицій, які дозволили б розвивати національну мережу зарядних станцій.

«Мова йде про суперчаджери», – уточнив Арсеній Абдураїмов.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти