Таксистів чекають драконівські штрафи

Київський апеляційний адміністративний суд відхилив скаргу Національної поліції на рішення суду першої інстанції, який визнав бездіяльність поліції з не притягнення до адміністративної відповідальності нелегальних таксистів, передає УНН з посиланням на прес-службу Федерації роботодавців України.

За повідомленням прес-служби ФРУ, Окружний адмінсуд Києва ще 29 листопада 2017 року задовольнив позовну заяву голови всеукраїнської громадської організації “Українська таксомоторна асоціація” (УТМА) та голови Федерації роботодавців Києва Андрія Антонюка до Нацполіції України про виконання повноважень з притягнення до адміністративної відповідальності таксистів-нелегалів.

У Федерації нагадали, що Кодекс України про адміністративні правопорушення (КоАП) передбачає накладення штрафів на перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів без реєстрації в якості суб’єкта господарювання та без відповідної ліцензії (ліцензійної картки). При цьому, законом покладено на Нацполіцію складати адмінпротоколи на таксистів-нелегалів.

Як зазначили у ФРУ, на рішення суду Нацполіція подала апеляційну скаргу, яку Київський апеляційний адміністративний суд відхилив.

При цьому, відмітили у прес-службі, апеляційна інстанція уточнила, що бездіяльність Нацполіції дійсно має місце в обов’язках виявлення і припинення нелегальної господарської діяльності в сфері перевезень на таксі.

Нагадаємо, розмір штрафу за перевезення пасажирів без ліцензії становить від 17000 грн. до 34000 грн.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти