В Україні збудують унікальну дорогу

Енергохолдинг Ріната Ахметова – ДТЕК планує реалізувати перший пілотний проект з ремонта дороги з використанням відходів від спалювання вугілля – попелошлакових матеріалів.

Про це повідомила керівник департаменту екологічної безпеки ДТЕК Енерго Ірина Вербицька, передає НВ з посиланням на прес-службу компанії.

“Це можливість знизити витрати на укладання доріг і в той же час зменшити площі попелоотвалів. Ми плануємо запустити пілот в Україні з проведення капітального ремонту 1 км дороги в Кам’янка-Бузькому районі Львівської області, щоб оцінити ефективність проекту і впровадити найкращий світовий досвід поводження з промисловими відходами”, – сказала вона.

На даному етапі вже розроблена проектно-кошторисна документація, яка стала результатом спільної роботи компанії ДТЕК з Європейською комісією, а також експертної підтримки компанії UMG Recourse. Очікується, що економія на капітальному ремонті пілотного ділянки дороги з використанням попелошлакових матеріалів складе 30%.

При цьому, як підкреслюють європейські експерти, що для того, щоб почати використовувати попелошлакові матеріали в будівництві доріг, Україна повинна розробити і прийняти належну законодавчу базу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти