Що чекає українських водіїв: як проходять «ідіотен тест» у Німеччині (ВІДЕО)

Ініціатива українського Міністерства охорони здоров’я впровадити в нашій країні психологічні тести для майбутніх водіїв професійного транспорту має реальні приклади в розвинутих країнах світу. Зокрема, у Німеччині медико-психологічна експертиза, знана також як “ідіотен тест”, працює вже давно.

На цей іспит у ФРН відправляють тих водіїв, які вже не вперше були виявлені напідпитку, йдеться у відео DW. А також тих, хто регулярно порушує правила дорожнього руху – за рік набрав більше 8 штрафних пунктів. Щоб набрати їх, достатньо двічі обігнати авто на пішохідному переході.

Медично-психологічне обстеження триває близько двох з половиною годин та складається з трьох етапів. Спочатку на комп’ютері перевіряють швидкість реакції та здатність концентруватися у різних умовах. Потім відбувається “задушевна” розмова з психологом. Третій – загальний медичний огляд.

Німці бояться потрапити на “ідіотен тест”. Адже вже судячи з назви, проходити його соромно. Крім того – дорого. Вартість іспиту залежить від важкості порушення. Для тих, хто потрапив на тестування за штрафні бали, доведеться сплатити від 347 євро, через водіння в нетверезому стані – 402 євро, під дією наркотиків – 554 євро.

Багато водіїв перед проходженням “ідіотен тесту” проходять “підготовчі курси” – звертаються до адвокатів, психологів та спеціальних груп. Адже пройти тестування з першого разу вдається лише половині порушників. Повернути водійське посвідчення без проходження “ідіотен тесту” неможливо.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти