Порошенко підписав закон, який торкнеться усіх водіїв

Президент Петро Порошенко у понеділок, 21 травня, підписав закон про скасування перевірки відповідності транспортних засобів екологічним нормам при їх ввезенні на територію України. Про це свідчить інформація на сторінці законопроекту №5470-д на сайті Верховної Ради, повідомляє Тиждень.

“На території Європейського Співтовариства перевірка екологічних показників транспортних засобів здійснюється під час їх державної реєстрації та технічного огляду, і, за умови приведення автомобілів у відповідний технічний стан, вони допускаються до експлуатації”, – йдеться у пояснювальній записці до закону.

Таким чином скасовується необхідність мати сертифікат підтвердження відповідності екологічним стандартам, який потрібно було пред’являти при ввезенні автомобіля до країни і при держреєстрації. Тим не менш, сертифікат все одно потрібно буде надати на внутрішній митниці при митному оформленні автомобіля.

Нагадаємо, починаючи з 1 січня 2018 року електромобілі можна ввозити в Україну з-за кордону без сплати податку на додану вартість й акцизу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти