Відомий український автовиробник закликав відмовитися від маршруток

Корпорація «Богдан» підтримує ініціативу Київради прибрати маршрутні таксі зі столичних доріг до 2022 року. Про це заявили в прес-службі компанії.

За даними КМДА, на сьогодні 40% маршруток в столиці працюють незаконно. Тому міська влада у найближчі півроку планує розробити програму поліпшення транспортного обслуговування в Києві, яка дозволить оновити комунальні парки автобусів і тролейбусів та відмовитися від маршруток.

«Ми готові посприяти Києву та іншим містам України в оновленні муніципального рухомого складу та допомогти збільшити кількість нових і комфортабельних автобусів і тролейбусів великого та надвеликого класу. Ми впевнені, що результатом такої співпраці стане підвищена якість та безпека пасажирських перевезень. Поступово цей процес вже відбувається. У містах більшає нового сучасного великого транспорту. І Київ – серед лідерів цього процесу. Але ця робота має стати системною, мати певні дедлайни, коли міста повністю перейдуть на європейську систему громадського трранспорту», – зазначили в прес-службі.

Корпорація «Богдан» позитивно оцінює реформу регулярних автобусних перевезень, яка нещодавно стартувала в Україні. Вітчизняний автовиробник впевнений, що завдяки новим правилам перевізники більше уваги приділятимуть технічному стану автобусів, а на дорогах з’являться новітні електробуси та енергоощадливі тролейбуси.

«Богдан Моторс» запустив серійне виробництво таких моделей ще на початку 2000-х років і зараз має клієнтів у ЄС, які змогли переконатися у високій надійності нашої техніки. Українські перевізники також мають йти в ногу з часом, а вітчизняні автовиробники можуть їм у цьому допомогти», – підкреслили в компанії.

Нагадаємо, що 23 травня Корпорація «Богдан» відзначила 20-літній ювілей бренду.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти