Скільки українці витрачають на покупку авто

З початку року авторинок повільно, але вірно зростає — тільки у квітні порадувати себе покупкою авто зміг кожен тисячний українець. Найдешевші автомобілі продають на Чернігівщині, а найбільше купують у Києві.

У квітні українці купили 47 000 автомобілів, мотоциклів і спецтехніки з пробігом на загальну суму 9,5 млрд грн — це на 7% більше січневих показників продажів на AUTO.RIA.

Всі рекорди продажів авто з пробігом б’є столиця: 7 840 одиниць транспорту за місяць. Примітно, що тільки в Києві продали на 2,2 тис. автомобілів більше, ніж у всій Львівській області. В цілому жителі Київської області продали в квітні 9 110 машин — 30% від усіх проданих в Україні авто — загальна їх вартість склала 2,8 млрд грн.

Інші регіони-лідери продажів відстають від столиці мінімум на 2 млрд грн. Найактивнішими продавцями на AUTO.RIA в квітні виявилися жителі Львівської, Івано-Франківської, Одеської, Дніпропетровської та Вінницької областей. Разом вони продали авто на суму 2,9 млрд грн.

ТОП-6 областей з найбільшою виручкою від продажів авто:

В цілому продажі квітня в розрізі решти регіонів виглядають так:

Примітно, що в той час, як Харків входить до п’ятірки найактивніших міст авторинку, Харківська область всього лиш замикає ТОП-10 регіонів. Донецька і Луганська області очікувано розташувалися на останніх місцях таблиці, але от у рейтингу найдорожчих автомобілів Донецьк на лідируючих позиціях.

Якщо говорити про середню ціну, то дешеві автомобілі можна купити в західних регіонах країни. Однак лідерство тут дещо несподівано завоювала північ України — середня ціна куплених у квітні автомобілів тут склала 138 824 тисячі гривень або $5 339.

Що ж стосується дорожнечі, то тут передбачувано в перших рядах промислові регіони з містами-мільйонниками: Харківська область, вже згадуваний Донецьк і, звичайно, столичний регіон, де середня ціна сягнула позначки в 307 105 грн ($ 11 812).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти