Відомий виробник закликав Гройсмана підтримати вітчизняний автопром

Корпорація «Богдан» закликала Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана змінити підхід до закупівлі громадського транспорту в українських містах та підтримати вітчизняне машинобудування. Про це йдеться у листі, який корпорація направила голові Уряду напередодні його візиту до Данії, повідомляє сайт корпорації.

У «Богдані» зауважили, що деякі чиновники, які не мають державницького підходу до розбудови економіки України, намагаються закуповувати за бюджетні кошти вживану, списану техніку та техніку іноземного виробництва.

«Звертаємося до вас як до глави Уряду з проханням за кошти українських платників податків купувати українське», – зазначено у листі.

У корпорації нагадали, що вона вже співпрацює з низкою європейських країн, які охоче купують українську продукцію. Зокрема, ДП «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» співпрацює з однією з датських компаній BankeElectromotiveApS. Наразі силами підприємства відбувається реалізація інжинірингового контракту на виготовлення електричних вантажівок для потреб комунальників, а також виготовляються дві машини, які до кінця серпня вже будуть готові. Це сучасні електричні вантажівки, яким немає аналогів у світі і які працюватимуть для потреб датських замовників.

«Цей контракт між українською машинобудівною компанією і датським замовником заклав початок шляху відновлення машинобудівної галузі нашої країни та її виведення на якісно новий рівень. Збільшуючи експорт до країн ЄС, ми популяризуємо українську продукцію за кордоном, демонструємо світу своєрідний знак якості «Зроблено в Україні», збільшуємо валютні надходження до держбюджету. Зростання експортного потенціалу країни, в свою чергу, веде до збільшення кількості робочих місць, стабільної виплати зарплатні машинобудівникам», – підкреслили у «Богдані».

Нагадаємо, «Богдан» також вироблятиме кузова для електричних автобусів французької компанії Bluebus. Сторони підписали відповідний контракт. «Богдан» розраховує на подовження контракту та поглиблення співпраці у майбутньому.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти