ЧС-2018: яка ситуація з перетином кордону українськими вболівальниками, що прямують до Росії

Ті з українців, які все ж таки вирішили їхати на чемпіонат світу з футболу у Росію, не вплинули на трафік на кордоні з цією країною.

“Є дані, що 5200 вболівальників з України купили квитки на цей захід, – розповів Експрес-онлайн Олег Слободян, речник Державної прикордонної служби України. – Це не така суттєва кількість, яка б вплинула на трафік руху через кордон.

Частина з них вже перетнула кордон. Хтось, мабуть, їде ще сьогодні. Перетинають кордон потягами та автомобільним транспортом, даних про те, що їдуть організованими групами, у нас немає. Тож ніякого ажіотажу у зв’язку з цим на кордоні не спостерігається, сьогодні прикордонники працюють в штатному режимі.

Проблеми з перетином кордону із РФ в українських громадян виникали 10 та 11 червня. Співробітники Федеральної прикордонної служби РФ спільно з представниками інших служб, які здійснюють контрольні операції в російському пункті пропуску «Нєхотєєвка», що навпроти пункту пропуску «Гоптівки», не пропустили на територію РФ та без будь-яких пояснень повернули в бік України понад 100 легкових автомобілів української реєстрації з громадянами України.

Згодом російські прикордонники пояснили свої дії проведенням посиленого контролю перед святкуванням Дня Росії”.

Джерело: Експрес

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти