В Україні стартувало виробництво електробусів

Корпорація «Богдан» передала французькому виробнику екологічного транспорту Bluebus п’ять 12-метрових кузовів для електробусів. Про це повідомили в прес-службі АТ «АК Богдан Моторс».

Корпорація у повному обсязі виконала умови міжнародного контракту і забезпечила відвантаження кузовів у зазначений контрактом термін. Французький замовник високо оцінив якість української продукції і висловив зацікавленість у продовженні співпраці.

«Цей контракт підтверджує конкурентоспроможність вітчизняного автопрому на ринку ЄС. Наші підприємства виграють у європейських за вартістю продукції, і, що головне, – не поступаються їм у якості. За умови державної підтримки українські заводи зможуть зміцнити свої позиції і знайти нових споживачів та замовників в Європі», – підкреслив директор ДП «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» Дмитро Писаний.

Договір на поставку кузовів сторони підписали навесні цього року. Контракт забезпечив «Богдану» вихід на ринок Західної Європи. Виробництво кузовів проходило на «Автоскладальному заводі №1» у Луцьку, яке з 2008 року проектує і випускає електротранспорт в Україні.Це може стати підґрунтям для розширення співпраці між українським заводом та французьким замовником.

Нагадаємо, що данська компанія BankeElectromotive і луцький «Автоскладальний завод №1» уклали договори на розробку та виготовлення електричних спецвантажівок для міст Євросоюзу. Корпорація «Богдан» розраховує виготовити для данців щонайменше 15 електричних вантажних машин в поточному році. Перший автомобіль має зійти з конвеєру вже влітку. Якщо він успішно пройде дослідну експлуатацію, серійне виробництво вантажівок для Західної Європи буде розпочато в поточному році.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти