В електрокарів з’явився грізний конкурент

Корейська автомобільна компанія Hyundai у середу 20 червня домовилася про співпрацю з німецькою Audi щодо спільних розробок технологій для водневих автомобілів. Головною метою об`єднання стало бажання зробити водневі машини конкурентоздатними по відношенню до електрокарів.

Партнери сподіваються, що цей крок підвищить попит на водневі транспортні засоби і знизить витрати, щоб зробити технологію вигідною, пише Gazeta.ua з посиланням на Reuters.

Мета угоди полягає в тому, щоб просунути на ринок транспортні засоби з водневим паливним елементом. Досі такі машини відставали від батарейних електрокарів, які дешевше і виграють завдяки великій кількості зарядних станцій.

Корейська компанія зараз серед лідерів по впровадженню паливних елементів на автомобілях/ P 2013 року виробляє невеликими партіями воднемобіль ix35 FCEV.

У минулому році Hyundai продала 200 таких моделей і планує продати тисячу цього року.

Марка Audi два роки тому показала концепт h-tron quattro – 4,8-метровий водневий кросовер, оснащений двома електромоторами потужністю 122 і 190 сил.

Угода Hyundai і Audi включає в себе також Kia і Volkswagen.

«Ця угода є ще одним прикладом рішучої прихильності Hyundai до створення більш сталого майбутнього, до найшвидшого способу для дійсно нульового рівня викидів», – сказав заступник голови Hyundai Motor Company Айісун Чунг.

Інші автовиробники укладали подібні угоди в минулому.

GM і Honda об’єдналися в 2013 році. GM також нещодавно почала поставляти Honda свої батареї наступного покоління. Toyota і BMW також погодилися працювати разом над технологіями зеленого транспорту.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти