Незабаром в Україні з’явиться перший платний автобан

Час у дорозі між Одесою і Львовом може скоротитися приблизно на третину завдяки будівництву платного автобану. Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури України.

За словами заступника глави відомства Віктора Довганя, реалізація подібного проекту в даний час є завданням номер один для фахівців міністерства. Перспективна магістраль Гданськ-Одеса буде брати свій початок в Краковці, на українській території піде в обхід Львова, далі проходячи через такі міста як Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Умань і закінчуючись в Одесі. Якщо на сьогоднішній день українську ділянку цього шляху можна подолати за 9 годин, то новою магістраллю на це піде всього 5,5 годин.

Основний стримуючий фактор у вигляді вузької проїжджої частини, що складається з двох смуг поганої якості буде замінено сучасною чотирьохсмуговою магістраллю. Однак за сервіс доведеться заплатити: автобан буде платним.

Спершу реалізовувати проект планувалося спільно з європейськими партнерами, проте поки ті зволікають з рішенням, частина робіт українська сторона проводить самостійно.

Вартість магістралі загальною протяжністю близько 1200 км оцінюється в 1,8 млрд євро. При цьому одна лише ділянка у Вінницькій області обійдеться казні в 0,7 млрд грн.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти