Світовий автогігант може прийти в Україну

Американська компанія Tesla може побудувати в Україні завод з виробництва акумуляторних батарей для електромобілів. Ініціатором виступає Україна. Поки відповідь від Ілона Маска, власника Tesla, ще не отримано.

Про те, що Україна зацікавлена ​​у співпраці з компанією Tesla з випуску акумуляторних батарей для електромобілів, стало відомо після заяви міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Він вважає, що шанси на співпрацю в цьому питанні з американським мільярдером Ілона Маском дуже високі.

На жаль, Володимир Омелян не став вдаватися в подробиці. Він навіть не сказав, де саме в Україні може бути побудований завод Tesla. Думаємо, що це повинен бути якийсь велике промислове місто з розвиненою інфраструктурою і підготовленими фахівцями.

Якщо Ілон Маск погодиться з пропозицією української сторони, то це означає, що в Україну прийдуть нові багатомільйонні інвестиції. Крім того, збільшаться відрахування до бюджету, з’являться нові робочі місця.

Компанія Tesla спеціалізується на розробці та виробництві електромобілів, які відносяться до преміального сегменту. Зараз ця компанія планує робити електрокари, розраховані на масового покупця. Це означає, що їй потрібно буде більше акумуляторних батарей.

У чому вигода Tesla від співпраці з Україною? Перш за все, якщо ця компанія буде робити свої літій-іонні батареї в нашій країні, то вона зможе знизити вартість електромобілів, що призведе до збільшення продажів.

Джерело: autonews.ua

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти