Гройсман зробив важливу заяву щодо єврономерів

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв власникам автомобілів з іноземною реєстрацією захист від репресій Національної поліції у зв’язку з прийняттям Кабінетом міністрів постанови №479, яким уряд розширив повноваження поліцейських з контролю над митниками.

Про це глава уряду заявив, виступаючи у Верховній Раді, пише УНІАН.

“Жодних репресій щодо водіїв на єврономерах бути не може. Я сьогодні проведу з Нацполіцією і з усіма залученими, щоб до врегулювання цього питання на законодавчому рівні ніхто не кошмар людей у цьому питанні… Жодних репресій не буде. Ми вас захистимо і не дозволимо ображати. Просимо вас дотримуватися закону і правил дорожнього руху. Жодних репресивних дій не буде. А депутатів я просив би максимально швидко затвердити рішення для врегулювання цієї ситуації”, – сказав він.

При цьому Гройсман здивувався, що власники машин з єврономерами вимагають скасувати постанову №479.

“Щодо постанови №479. Воно зроблено для того, щоб зруйнувати тіньові схеми при розмитненні товарів в Україну. Ми не дивимося, що це за товари. Адже, якщо вони приходять за заниженою вартістю або за іншими тіньовими схемами. Поліція не входить до митних зон. Може, але не входить. Вони працюють аналітично з базами даних для того, щоб обчислювати такі схеми. Тому, я вважаю, що цю постанову треба лише підсилювати”, – сказав прем’єр.

Нагадаємо, власники автомобілів на єврономерах заблокували 12 липня виходи з Верховної Ради, щоб депутати і журналісти не могли покинути територію парламенту.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти